Splošni pogoji

1. SPLOŠNI POGOJI

Naročilo zavezuje podjetje AZ net, d.o.o. in kupca.

2. NAROČANJE

Naročila sprejemamo v internetni trgovini.

3. POTRDILO O NAROČILU

Naročilo bo shranjeno na papirju in v elektronski obliki na sedežu podjetja AZ net, d.o.o.. Naročniku je po želji na voljo na ogled, kopijo lahko prejme po pošti.

4. CENE

Cene so v EUR in veljajo od 1. 10. 2018 do spremembe cenika oziroma do razprodaje zalog. Vse cene vključujejo DDV. Cene ne vključujejo dostave. Cena dostave se preračuna glede na težo naročenih artiklov in je vidna v košarici. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila zaradi spremembe menjalniškega tečaja, tehničnih izboljšav ali sprememb na artiklih.

5. NAČINI PLAČILA

Pravne osebe plačajo naročeno blago po predračunu ali v skladu z pogodbo. Fizične osebe lahko plačajo po predračunu ali z gotovino v enkratnem znesku po povzetju ob prevzemu blaga.

6. DOSTAVA

Naročeno vam bomo dostavili po hitri pošti v treh delovnih dneh po prejemu naročila oziroma če je drugače, vas obvestimo na e-naslov ali na telefon.

7. REKLAMACIJE IN VRAČILA

Do reklamacije ste upravičeni v skladu z dikcijo Zakona o varstvu potrošnikov (ZVP), ki določa postopke vlaganj reklamacij na proizvodih oz. storitvah. Z morebitno reklamacijo se zglasite na zato pooblaščenem servisnem mestu.

8. ODSTOP OD NAROČILA

Od naročila lahko v roku 15 dni odstopite brez navedbe razloga. Če ste blago že prejeli, nas morate v roku 15 dni od prejetja obvestiti, ter v nadaljnih 30 dneh vrniti nepoškodovano ter nerabljeno blago v NESPREMENJENI količini (aparat, navodila, pripadajoči deli, embalaža,...), razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se njegova količina zmanjša, ne da bi bil za to kriv kupec. Priložiti morate kopijo računa. Podjetje AZ net, d.o.o. vrne celotno kupnino najkasneje v 30 dneh od datuma prejema sporočila odstopa od pogodbe. Kupec izgubi možnost odstopa od naročila zaradi napake stvari, če stvari ne more vrniti ali je ne more vrniti v stanju kakršnem jo je prejel.

9. OSEBNI PODATKI, KI SE ZBIRAJO:    
O registriranih uporabnikih upravitelj spletne trgovine zbira sledeče osebne podatke:

  • v primeru nakupa v trgovini: podatki o identiteti - fizične osebe: ime, priimek, ulica in hišna številka, kraj, poštna številka in elektronski naslov. V primeru, da je nakup opravljen s strani pravnih oseb, upravitelj zbira tudi podatke o nazivu podjetja, naslov za izdajo računa, naslov za dostavo, ime in priimek in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV upravitelj hrani tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV,

  • podatki o nakupih in plačilih: hranijo se vsi podatki o naročilih in plačilih, vključno s podatki o preklicu naročila,

  • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Upravitelj lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo takoj po neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Finančnih podatkov o plačevanju preko spleta upravitelj ne hrani.

KDAJ SE PRIDOBI OSEBNE PODATKE:

  • ob registraciji,

  • ob oddaji ali preklicu naročila v spletni trgovini.

Tehnične podatke se pridobi avtomatično. Družbena omrežja in brskalniki posredujejo podatke, za katere so pridobili soglasje uporabnika.

10. VARNOST OSEBNIH PODATKOV:   

Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varovanju osebnih podatkov (GDPR) in/ali v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se obvezuje, da jih ne bo posredoval nepooblaščenim osebam.

11. VAROVANJE PODATKOV

Podjetje AZ net, d.o.o. se zavezuje, da bo varovalo vse osebne podatke. Vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

12. GARANCIJSKI POGOJI

Garancijski list velja za izdelke, ki so kupljeni na podlagi priloženega računa, kot datum prodaje pa velja datum na računu. Garancijo se uveljavlja z računom ali kopijo in potrjenim garancijskim listom. Garancija za vse izdelke je najmanj 1 leto. Za izdelke, ki imajo daljšo garancijsko dobo, je le-ta posebej označena. Garancija ne velja za posege, ki so posledica uporabe potrošnika! Uveljavljanje garancije se vrši na sedežu pooblaščenega servisa, ki je naveden na garancijskem listu. Vse napake, kot posledica napake v materialu ali v montaži oz. tako imenovane ''stvarne napake'', ki bi nastale v garancijskem roku bodo odpravljene brezplačno. V kolikor želite dodatne informacije v zvezi z pooblaščenimi servisi in garancijo nam lahko pošljete vprašanje na elektronsko pošto info@protiming.eu.

13. DRUGI POGOJI

V primeru zamude plačila, si pridržujemo pravico zaračunavati zamudne obresti v skladu z zakonom o zamudnih obrestnih merah in zaračunati stroške opominjanja in izterjave. Za ostale pravice in obveznosti se uporabljajo veljavna zakonska določila. Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. Če sporazuma ne bi mogli doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče.